söndag 20 februari 2011

Tips från coachen.


1. Om du ska grädda något i ugnen går det extra fort och smidigt om du sätter på ugnen i förväg så att den, under tiden du förbereder ingredienserna, hinner värmas till den temperatur den behöver för gräddandet.

2. Det är smart att, innan du sätter på ugnen, titta efter så du inte har någonting stående där. Det kan till exempel vara de där kexen som du gjorde tidigare under dagen som står där och, i och med upphettandet av ugnen på nytt, kan få en få en oönskad bismak av bränt. 


3. Låt oss säga att du nu faktiskt hade glömt kexen i ugnen och upptäcker det då du är på väg att sätta in kakan du nu håller på att baka. Ta då genast ut kexen och placera formen med kakan i ugnen i stället.


4. Om du får för dig att smaka på ett av kexen för att se hur mycket av den ordinarie smaken som finns kvar - vänta då tills de har svalnat. Kexen är i stunden de tagits ut ur ugnen mycket varma. 


5. Är osäker på hur varma kexen är, stoppa då en bit i munnen. Om det börjar fräsa ur munhålan då kexet kommer i kontakt med salivet som finns där, är de för varma och bör inte ätas. 




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar