söndag 25 september 2011

GOD MORGON!!!

Efter uppvaknande kring 07:30 var det raka spåret mot köket efter ett snabbt toalettbesök. Väl bland knivar och spishällar kunde ingenting stoppa mig. Det var nämligen dags för veckans att ta sig uttryck i livsmedel från långt bort i öst. Ingen rätt mindre än...

宫保鸡丁

...eller...

Gong Bao Ji Ding

 ...eller KUNG PAO CHICKEN (längre än så sträcker jag mig inte i översättningen) 

stod färdig på spisen strax efter arla morgonstund. Men vadan denna plötsliga asiatiska prägel på köket, undrar ni. Jo, saken är den att detta är någonting som har legat och grott inom mig och bara väntat på att få komma ut. Sedan snart två år tillbaka har alla mina sinnen suktat efter den rätt som Malaysias kök introducerade under fem veckor av vällust som då spenderades i detta paradis. När min käre brors rumskamrat nu presenterade en rätt som skulle kunna vara just denna aptitlighet, började det brinna i knutarna. Jag hade väntat länge nog! Veckan har ägnats åt att införskaffa nödvändiga livsmedel som vanligtvis inte står i mitt skafferi, bland annat risvin och lite annat smått och gott, och nu äntligen är verket skapat.


Dock visste jag, av den information jag fått av brodern igår kväll (då han provade receptet), att detta inte var det rätta. Därför hade min förväntansfulla sinnesstämning lagt sig lite när jag intog köket i morse, men det betydde ju inte att min inbjudan av Kina blev indragen. Tvärtom är det viktigt att knyta nya kontakter. Resultatet blev en hejdundrande fest. Och vem vet; nästa gång kanske Kina i sin tur bjuder med en gammal bekant till mig i min ovisshet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar